Повномасштабне вторгнення росії в Україну поставило під загрозу процеси впровадження основних реформ, однією з яких є реформа місцевого самоврядування. Попри виклики воєнного часу, громади намагаються підтримувати сталий розвиток, працювати в умовах дефіциту бюджету та продовжувати процеси цифровізації, розпочаті ще до війни.

ІТ-сектор і українські державні технології вже демонструють свою стійкість, будучи однією з небагатьох галузей в Україні, яка демонструє реальне економічне зростання, що свідчить про те, що ІТ є ключем до економічного відновлення України. Зв'язок Starlink, зростаючі показники провідних експортних ІТ компаній в Дія.City, Українська кіберармія, Армія дронів, національна ГІС-система відновлення та державний криптофонд – це лише кілька прикладів, які роблять ІТ одним із базових стовпів української стійкості онлайн і офлайн.

Хоча роль ІТ у забезпеченні стійкості України є очевидною, війна принесла додаткові виклики та створила нові загрози для цифрової трансформації України. Цифрова інклюзивність та доступність для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), кібербезпека, управління та захист даними, конфіденційність, загальна комп'ютерна та ІТ-грамотність, ефективні комунікації у воєнний час — це лише кілька викликів, з якими сьогодні стикаються передусім громади. 

Акселератор цифрової стійкості «Громада 4.0» від SocialBoost забезпечить експертну підтримку у створенні проєктів цифрової трансформації та буде спрямований на 48 відібраних громад. Програма допоможе підвищити потенціал та надасть менторський супровід в процесі розробки проєктів цифрової трансформації для громад протягом 5-місячної акселерації.

Запрошуємо на онлайн-трансляцію старту програми 15 березня, що відбудеться на фейсбук-сторінці «Громада 4.0».

12.00-12.20 — Відкриття заходу. Вітальні слова від організаторів:

  • Валерія Іонан, Міністерство цифрової трансформації України
  • Олександра Азархіна, Міністерство відновлення України
  • Наталія Старостенко, Представництво ЄС в Україні
  • Бастіан Файгель, U-LEAD з Європою

12:20-13:10 — Панельна дискусія «Стратегія, бачення та роль цифрової трансформації у післявоєнному відновленні»

  • Валерія Іонан, Міністерство цифрової трансформації України
  • Олександра Азархіна, Міністерство відновлення України
  • Представник громади (уточнюється)
  • Мар’яна Семенишин, U-LEAD з Європою

13:10-13:40 — Індекс цифрової трансформації регіонів України

  • Тетяна Приходько, Міністерство цифрової трансформації України

13.40-14.00 — Презентація програми «Акселератор цифрової стійкості «Громада 4.0»

  • Віктор Гурський, SocialBoost


«Громада 4.0» реалізується міжнародною організацією «SocialBoost» в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».